fbpx
vloer kiezen
Interieur

Vloer kiezen als perfecte basis

Er zijn enkele items/factoren in een woning die zorgen voor de perfecte basis. De kleuren op de muur zijn erg bepalend, zoals je misschien al weet vanuit een eerder artikel over kleuren kiezen. Een vloer is ook erg bepalend, omdat het de sfeer in de ruimte direct kan veranderen. Daarom helpen we jou met een vloer kiezen die zorgt voor een mooie balans in elke ruimte! 

Vloer kiezen: handige tips

Kijk goed naar de sfeer die je in huis wilt bepalen. Ga je voor een industrieel interieur, waar een betonnen vloer of stoere houten vloer erg goed past? Of toch liever voor een Scandinavisch interieur, waar een visgraat vloer of een lichte, houten vloer een betere optie is? Een vloer bepaalt direct de sfeer in huis.

De kleur vloer bepalen

Bij een te warme/te gele vloer zullen koele tinten niet goed matchen, waardoor het creëren van een balans direct een stuk moeilijker wordt. Een te donkere vloer is ook lastig om mee te werken, omdat dit de ruimte al snel klein(er) laat ogen en het gebruik van veel meubels dat gevoel nog eens extra kan versterken. Een handige tip is om een moodboard of kleurenpalet te maken, zodat je daar altijd op terug kunt vallen. Ook met het kiezen van de vloer, dus!

Lengte of juist breedte accentueren?

Oke, dus je hebt inmiddels de juiste vloer in gedachten. De volgende stap is het opmeten, want hoeveel heb je nodig? Het is belangrijk om te kijken naar hoe je de vloer wilt gaan leggen. Wil je de lengte van het huis of de ruimte accentueren? Leg de vloer dan ook in de lengte van de ruimte. Wil je juist de breedte wat extra aandacht geven? Dan leg je de vloer natuurlijk in de breedte van de ruimte.

Let op: Onze tips zullen niet altijd succesvol zijn. Denk maar aan een smalle, lange kamer. Door de vloer in dit geval in de breedte te leggen, accentueer je alleen maar hoe smal de ruimte eigenlijk is. Bij een smalle, lange kamer adviseren we je om juist in de lengte te leggen, om zo de lengte extra te benadrukken. De tips gelden dus niet voor alle ruimtes :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *