fbpx
Plantenbakken wit buiten
Tuin

Plantenbakken voor buiten

Het kiezen voor plantenbakken buiten, maar ook voor binnen, is niet altijd even makkelijk. Je moet kijken naar wat voor planten en bloemen je wilt plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de plantenbakken passen bij jouw inrichtingsstijl. Ook is de grootte en vorm van een plantenbak belangrijk. Het dient te passen in de ruimte en niet te veel extra ruimte in te nemen.

Plantenbakken in verschillende vormen en maten

Polyester plantenbakken zijn in alle verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Er zijn vierkante, rechthoekige en ronde bakken, die door en door gekleurd kunnen zijn in alle RAL-kleuren. Veel plantenbakken zijn ook geschikt voor in de winter. Deze plantenbakken zijn geschikt voor buiten omdat, mede door de hoge kwaliteit polyester, de bakken vorstbestendig zijn. Doordat de bewapening in de hoeken wordt doorgelegd kunnen de hoeken ook niet uitscheuren. De binnenkant van deze plantenbakken bevat EPS isolatiemateriaal wat bescherming biedt aan wortels van beplanting.

Plantenbakken sfeerfoto

Plantenbakken ook geschikt voor binnen

Met een kleine aanpassing zijn deze plantenbakken ook geschikt voor binnen. Je kan kiezen voor de optie interieurtoepassing. Hier komt een extra coatingslaag om de plantenbak heen wat doorlekken voorkomt. Je kan dan een waterbehoeftige planten binnen plaatsen zonder bang te zijn voor een waterballet.

Grote planten potten

Grote plantenbakken kunnen gebruikt worden bij grotere planten, een moestuintje of zelfs als vijver. Dit noemen ze de optie vijvertoepassing; dan krijgt de plantenbak naast een extra coatingslaag een extra polyester laag. Dit zorgt ervoor dat de plantenbak bestand is tegen waterdruk wanneer deze als vijver wordt gebruikt.

Overige toepassingen

Andere toepassingen die mogelijk zijn, zijn zijn het monteren van wielen onder een plantenbak. De mogelijkheid om een plantenbak qua hoogte in te korten en om een plantenbak te leveren zonder bodem. De laatste toepassing kan gebruikt worden wanneer je wil dat de wortels doorgroeien in uw tuin. De bakken behouden hun stevigheid ondanks dat de bodem ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *