fbpx
Minimalisme in het interieur
Interieur,  Slaapkamer,  Woonkamer,  Woontrends

Minimalisme in het interieur

Minimalisme is al een tijdje on going. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een minimalistische lifestyle. We kopen minder, hechten meer waarde aan de spullen die we nu al bezitten en de bankrekening ziet er ook elke keer weer wat beter uit. Maar hoe werkt minimalisme in het interieur eigenlijk?

Minimalistische inrichting

Als we denken aan ‘minimalisme’, zien we al gauw een saai huis voor ons. Weinig meubels, geen accessoires, geen gezelligheid.. Laten we je gelijk even uit die droom helpen, want gelukkig is dat niet zo. Of althans, het ligt er natuurlijk aan hoe jij dit gaat implementeren. Bij het minimalisme draait het er om dat we minder materialistisch worden en de spullen die we hebben meer gaan waarderen.

Dat betekent dus dat we de trends wat meer aan de kant moeten gaan schuiven. Door trends te blijven volgen, komt er elk seizoen wel weer een nieuw meubelstuk, accessoire of andere goodies in huis.

Rust en eenheid

Het draait om het creëren van rust voor jezelf (en je partner). Natuurlijk mag je nog steeds trends volgen, maar doe dit door bijvoorbeeld een poster of print op te hangen, die eenvoudig te verwisselen is als je deze zat bent. De basiselementen, zoals een bank, stoelen en een salontafel, moeten zorgen voor een mooie eenheid. Zorg dat deze van goede kwaliteit zijn, zodat je er jarenlang plezier van kunt beleven (want, goedkoop blijft nog steeds duurkoop).

1. Opruimen volgens Marie Kondo

Je hebt vast al eens van haar gehoord. Marie Kondo is dé opruimguru van dit moment. Volgens haar methode bewaar je alleen de items waar je blij van wordt (‘does it spark you joy?’). Je merkt dat je veel spullen bezit die niet van grote waarde zijn voor jou, maar je toch al die tijd bewaard. Tijd om die weg te doen, te verkopen of te doneren. Zo houdt je alleen spullen over die echt van waarde zijn. Meer ruimte = meer rust!

2. Rustige kleuren

Het draait echt niet alleen om de spullen. Het draait ook om het creëren van een rustige thuishaven. Kleuren zoals lila en blauw hebben een rustgevende werking en natuurlijk is ook wit een fijne kleur om mee te werken. Zorg dat je gebruik maakt van één kleurenpalet, om zo een mooie balans te creëren.

3. Multifunctionele meubels

Heb je vaak eters over de vloer? Dan lijkt het een goede keuze om een grote tafel te kopen, toch?! Je wil toch dat iedereen kan aanschuiven. Maar waarom een grote tafel kopen als je alleen met je partner woont? Er zijn tegenwoordig veel leuke, uitklapbare tafels te vinden. Zo kan je genieten van beide voordelen. Heb je visite? Dan klap je de tafel uit. De volgende ochtend ontbijt je weer aan een kleine tafel. Ga op zoek naar meubels die passen bij jullie wensen en die mogelijk meerdere fasen in jullie leven kan volbrengen.

minimalistische woning

4. Geen accessoires meer?

Minimalisme betekent echt niet dat je geen accessoires meer neer mag zetten. Doe waar jij je goed bij voelt. Heb je een mooie familiefoto? Ga op zoek naar een mooi lijstje, zodat je deze kan neerzetten of ophangen. En wordt je blij van mooie bloemen? Je hoeft jouw wekelijkse geluksmomentje niet meer uit de ban te doen omdat het niet bij een minimalistisch interieur zou passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *