fbpx
wasmachine schoonmaken
Overig,  Doe het zelf

Zo maak je je wasmachine in 4 stappen schoon

Je gebruikt je wasmachine natuurlijk om je kleding schoon te maken. Maar hoe krijg je je kleding écht schoon als je wasmachine dat niet is? Veel mensen maken hun wasmachine niet vaak genoeg schoon. En dat terwijl het eigenlijk niet heel veel werk is. In de volgende vier stappen maak jij je wasmachine weer schoon.

1. De rubberen randen reinigen

Als je te veel wasmiddel gebruikt, worden de rubberen randen vies. Maar ook vuil, huidschilfers, haren en vet slaan zich op in en onder de rubberen rand. Maak daarom elke periode de rubberen rand schoon met een keukenpapiertje. Pas je wel op dat het best een rommeltje kan worden (de kans is groot dat er flink wat vuiligheid vanaf komt), dus draag oude kleding als je dit doet.

2. De zeeplade schoonmaken

Je zou het niet denken, maar ook de zeeplade kan vies worden. Vooral wanneer er oude zeepresten overblijven. Haal daarom elke periode de zeepla uit de wasmachine en geef deze een goede schoonmaakbeurt. De zeeprestjes haal je het beste weg met een zachte, droge borstel. Spoel het daarna om met heet water.

3. Kleine wasjes, grote wasjes

Kleine wasjes, grote wasjes.. Je wastrommel heeft veel te verduren. Het is echt een aanrader om de wasmachine aan te zetten wanneer je wastrommel leeg is. Voeg een scheut azijn of een half kopje soda toe en zet een programma op 90 graden aan. Door de azijn/soda en de warmte verwijder je de kalkresten en vuil die zich in je wastrommel hebben opgehoopt.

4. Van binnen en van buiten

Als je dan toch bezig bent, kan je ook gelijk een doekje over de buitenkant van je wasmachine halen. Je maakt de buitenkant van je wasmachine schoon met wat water, allesreiniger en een vaatdoekje. Zo is je wasmachine weer schoon van binnen en van buiten!

Heb je zelf nog een goede tip die wij zijn vergeten? Deel jouw tip in de reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *