fbpx
handen wassen corona
Woontrends

Handen wassen & zeepflacons voor in huis

We hebben allemaal gelezen, gehoord en misschien wel van dichtbij gezien wat het Corona-virus (COVID-19) met onze gezondheid kan doen. In samenwerking met de overheid heeft het RIVM flink wat maatregelen en richtlijnen opgesteld zodat de kans op verspreiding van het virus niet uit de hand loopt. Eén daarvan is handen wassen.

Zo was je je handen echt goed

Voordat het virus uitbrak, was handen wassen ‘even snel onder de kraan, misschien wat zeepzop en klaar’. Nu gaat dat er iets anders aan toe. Knokkels, tussen de vingers, zelfs een klein stukje van je pols en arm meenemen.. In dit filmpje laten we je zien hoe je je handen goed wast.

Hygiënisch én stylish

Oké, dat we onze handen moeten wassen is dus echt noodzakelijk. Tijd om daar wat aan te doen. Want ondanks dat hygiëne met stipt op één staat, moet het natuurlijk ook leuk zijn. Wij hebben de leukste, mooiste, meest moderne en stijlvolle handzeepflacons en -dispensers voor je opgezocht.

Zeepdispensers

Het fijne aan zeepdispensers is dat ze direct de juiste hoeveelheid zeep krijgt. En aangezien iedereen aan het hamsteren is en de schappen leegraken, wil je niet (veel) te veel gebruiken.. Kies het liefst voor een ‘no touch’ zeeppompje of -dispenser, zodat je geen bacteriën achterlaat.

Zeeppompjes

Liever geen dispenser, maar een zeeppompje? Ook dan hebben we een aantal opties voor je geselecteerd. We raden je wel aan om de zeeppomp minimaal één keer per dag schoon te maken. Gebruik alsjeblieft géén zeepblok, omdat zich hier te veel bacteriën in kunnen ophopen.

Verzorg je handen goed!

Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen. Je kan het, in deze tijd, niet vaak genoeg doen. Maar pas wel op. Door vaak je handen te wassen, verwijder je een beschermlaag op je huid, waarbij je niet alleen slechte maar ook goede bacteriën wegwast. Vergeet daarom niet om na het handen wassen ook handcrème op te doen, zodat je je huid verzorgt en weer een laagje bescherming aanbrengt.

Ga voor een handcrème zonder parfum of alcohol, omdat die de beschermlaag van je handen verder aantast. Kies voor een natuurlijke handcrème met zo min mogelijk ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *