fbpx
professionele slotenmaker
Overig,  Interieur

Wat moet je doen om een professionele slotenmaker te vinden?

De huidige slotenmakers zijn goed opgeleide en ervaren vaklui vergeleken met die van het verleden. Dit omdat de tijden veranderd zijn en er nu ook nieuwe technologische vooruitgang is. Als een slotenmaker in Rotterdam zijn zaak bloeiend wil houden, dan is de kans groot dat hij op de hoogte dient te zijn van de allerlaatste technologie. Ondanks het feit dat de fijne technologieën waaruit thans een slot wordt opgebouwd ons steeds meer voor uitdagingen stelt, worden ook de slotenmakers in Rotterdam gedwongen mee te zijn met deze technieken als ze hun klanten willen helpen. Voor een individu kunnen sloten echt veel voordelen opleveren. Maar soms kan je ook je huis- of autosleutels vergeten of verliezen, en ook dan heb je een slotenmaker van doen.

Waarom een professionele slotenmaker?

In de meeste gevallen hebben mensen een slotenmaker nodig tijdens de late uurtjes, want ze hebben misschien hun sleutel van hun appartement verloren en juist op die momenten is het moeilijk om er een te vinden. Het is natuurlijk altijd beter een slotenmaker op voorhand te kennen, want als het zover is , kan het wel eens gebeuren dat je dan iemand erbij haalt die niet te vertrouwen is. Er zijn veel mogelijkheden om een goede slotenmaker die vakkundig werkt en te vertrouwen is, te vinden.

Enkele mogelijkheden om slotenmaker te vinden

Laat je adviseren door familie en vrienden. Misschien kennen zij een goede slotenmaker en hebben ze al jaren met deze vakman/vrouw gewerkt. Dit is een zeer praktische manier, omdat een dichte vriend of familielid juist de ideale persoon is om je in noodgevallen raad te geven.

Er zijn verscheidene slotenmakers in Rotterdam die een winkel hebben die je kan bezoeken en waar je een of meerdere keren terecht kan met je vragen en eventuele verzoeken i.m.v. de dienstverlening, alvorens te beslissen of je nu al dan niet deze persoon vertrouwt. Dit kan zeker helpen, maar je mag niet vergeten om enkele belangrijke vragen te stellen om ook het niveau van de diensten die ze bieden te kunnen beoordelen.

Overtuig je ervan dat welke slotenmaker je in Rotterdam ook inhuurt, hij verzekerd is. Want als er ooit iets van je eigendom beschadigd wordt, hoeft hij de schade niet te betalen. De verzekering zal dan instaan voor de betaling van elke schade die veroorzaakt werd door de slotenmaker terwijl hij de klant zijn dienst verleende.

Waarop letten als je slot moet worden vervangen?

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat het bedrijf de cilinder vervangt met een kwalitatief goede cilinder. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn veel bedrijven die hierop proberen te besparen. Ze breken de cilinder die vervangen moet worden en plaatsen dan een goedkope variant terug. Deze zijn soms gemakkelijk te openen. Net als welbekende ART sloten die het ART keurmerk van stichting ART hebben ontvangen hebben cilindersloten die bedoeld zijn voor het plaatsen in allerhande deuren van panden ook een eigen soort keurmerk.

Een cilinderslot hoort het SKG keurmerk te hebben. Dit keurmerk wordt afgegeven door Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Een SKG keurmerk werkt net als bij ART met sterren. Hoe meer sterren hoe veiliger het slot. Heeft je slot 3 sterren dan is het zwaarst inbraakwerende slot dat er verkrijgbaar is. Je kunt het zien aan het gegraveerde logootje met het aantal sterren.

Soms moet het deurbeslag & veiligheidsslot, waarin de cilinder geplaatst wordt ook worden vervangen. Vraag altijd na of het ook beveiligd is tegen kerntrekken. Een goed cilinderslot biedt namelijk niet voldoende bescherming tegen inbraak als de rest niet ook gekeurd is.

Let wel op dat producten die gekeurd zijn vaak van betere kwaliteit zijn en dus vaak ook een stuk duurder zijn. Misschien is het handig om eerst de slotenmaker de “nood” reparatie uit te laten voeren, zodat je later op je gemak het e.e.a. kunt laten uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *