6
15

Warm in je tuin zitten met een buitenhaard

De winter is aangebroken en brengt de kou met zich mee. Toch kan je nog lekker warmpjes erbij zitten in de achtertuin met een buitenhaard. Wat zijn de trendy buitenhaarden van dit moment en waarom zijn ze zo populair?

Cocoon tafel

De ‘Cocoon table’ is de nieuwe manier om buiten te genieten van warmte. De tafels hebben geen rookkanaal waardoor de Cocoon tafel voor iedereen toegankelijk is.

Cocoon tafel antraciet

Cocoon tafel

De Cocoon tafels zien eruit alsof ze gemaakt zijn van beton. Maar in feite zijn ze gemaakt van composiet. Dit materiaal is bestand tegen extreme warmte en kou. Zonder enig probleem kunnen de tafels het gehele jaar buiten blijven; ook in de winter.

De Cocoon tafels worden gevoed door een gashaard met RVS-brander van 19,5 kW of 12 kW. De branders worden mooi gecamoufleerd met optische houtblokken en lavastenen. De vlam is gemakkelijk te ontsteken door een elektronische ontsteking en de hoogte van de vlam kan je met een draaiknop afstellen. De rubberen gasslang is CE goedgekeurd, en dus veilig in gebruik te nemen.

Cosi fire

Door het nieuwe merk Cosi-fires zijn de vuurtafels nu hipper dan ooit. Het merk is onderdeel van Gimeg groep dat al jaren specialist is in het maken van haarden. Cosi-fire is zo trendy doordat ze met hun design zowel rekening houden met duurzaamheid, als met de stijl van de tafels. Ze gebruiken hippe kleuren, strakke lijnen en zorgen ervoor dat je hun tafels voor meerdere doelen kunt gebruiken. Zo kun je met de meeste modellen ook barbecueën en steengrillen.

cosi vuurtafel cosi cube
Bij de Cosi-fire hoeft de gasfles niet apart geplaatst te worden. Het vuur komt door een Rvs brander naar buiten. De gasfles is gedecoreerd met keramische houtblokken en lavastenen. Doordat Cosi-fires gebruik maakt van gasflessen is ook het ontsteken van het vuur zeer makkelijk dit gebeurt namelijk elektronisch op de buitenhaard dmv een knop. Ook kan je de vlamhoogte zeer makkelijk instellen met een draaiknop.

Braai om op te koken

Een andere trendy product is een Braai. Een braai wordt veel gebruikt als buitenhaard, maar is vooral bedoeld om lekker warm en gezellig te koken. Stel jezelf eens voor om met de Kerst heerlijk buiten te koken. Koken met een Braai is een unieke ervaring. Je kookt namelijk op een combinatie tussen een houtgestookte buitenkeuken en een openhaard. Het braden van vlees wordt omgetoverd tot een geweldige ervaring.

5507ff96f4217_afbeelding_536

De Braai is een product uit Zuid-Afrika. In dit land is ‘braaien’ een onderdeel van de cultuur. De Braai is populair door:

  • De grote groep mensen dat mee kan braaien;
  • De smaak van het koken op hout;
  • De gezelligheid bij het koken;
  • Dat de braai gebruikt wordt als sfeervolle haard ’s avonds;
  • De verschillende kookmethoden die gebruikt kunnen worden.

Het voordeel van de kolenmaker is dat het een snelle en constante aanvoer van verse kooltjes heeft. De windhaan creëert daarnaast een goede trek tegen rookontwikkeling. De Braai is veelzijdig in gebruik. Zo kun je met een braai:

  • Direct en indirect grillen van vlees of vis;
  • Brood afbakken;
  • Pizza’s maken;
  • Stoofpot maken;
  • Groentes bereiden

Zuid-Afrikaanse Braai