fbpx
koelkast in huis
Keuken,  Overig

Waarom één koelkast in huis niet meer genoeg is

Steeds vaker hebben mensen niet één, maar twee koelkasten in huis (of eentje in de schuur). Het is niet alleen een luxeprobleem om twee koelkasten te hebben. Tegenwoordig kom je er bijna niet meer omheen. Maar waarom eigenlijk? En waarom zou jij ook twee koelkasten moeten hebben?

Meer vegetarisch en vegan eten

Je hebt het vast wel gemerkt in je omgeving. Steeds meer mensen gaan gezonder eten en gaan daarbij minder vlees en juist meer groente eten. Mocht jij daar ook een voorstander van zijn: go you! Ondanks dat wij op ons blog veel praten over wooninspiratie (en dus hoeveel koelkasten je in huis moet hebben), is er niets mis met het inspireren op andere vlakken. Toch?!

Doordat je meer groente en fruit gaat eten, heb je vaak minder ruimte over in je koelkast. Deze soorten voeding nemen namelijk een flinke hap ruimte weg uit je koelkast. Melk, yoghurt, sausjes en toetjes: daar is bijna geen plek meer voor. En over broodbeleg nog maar te zwijgen.

Koelkast stylish ‘wegwerken’

Vaak is de eerste koelkast onderdeel van je keuken en is dus opgenomen in het design ervan. Daar hoef je je dan vaak niet meer druk over te maken. Maar hoe zit het dan met koelkast nummer twee? Vaak is dat een wat kleinere koelkast met – eerlijk is eerlijk – niet de allermooiste looks. Zonde, want ondanks dat je zo’n koelkast nodig hebt, kan zo’n uiterlijk de hele woonstijl van je schuur omlaag halen. Sommige schuren zien er namelijk ontzettend tof uit & sommige huishoudens maken er een echte industriële, stoere schuur van. Je weet wel, met gereedschap, stoere metalen kasten en mountainbikes. Zo’n off-white, plastic uitziende koelkast doet dan niet veel wonderen.

Gelukkig hebben wij wat tips om je tweede koelkast een nieuw jasje te geven!

  • Ander kleurtje misschien? Die vergeelde witte kleur kan écht niet meer. Ga daarom eens kijken naar een toffe kleur om je koelkast mee te verven, spuiten of misschien wel wrappen! Dan ziet je koelkast er ook gelijk weer uit als nieuw.
  • Je hebt vast wel eens gezien dat mensen hun vuilnisbakken afdekken met een houten stellage die ze hebben gemaakt. Waarom dat ook niet doen voor je koelkast? Met een paar houten planken kan je al een ‘kist’ voor je koelkast maken. Het enige waar je op moet letten, is dat je een deurtje maakt voor de voorkant. Vervolgens kan je het deurtje zelfs nog vastmaken aan de voorkant van je koelkast! Let er dan wel op dat de koelkast ook weer goed sluit, zodat je koelkast geen overuren hoeft te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *