fbpx
voorjaarsschoonmaak
Doe het zelf,  Interieur

De voorjaarsschoonmaak: zo pak je ‘m aan!

Het is alweer bijna lente. En dat betekent maar één ding: de zon komt er weer aan! Ohja, nog een ander dingetje: de grote voorjaarsschoonmaak komt er weer aan. Het is niet ons meest favoriete klusje, maar het moet toch echt gedaan worden. Om jou er ook doorheen te slepen, hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet. 

Alles uit de kast!

Het is echt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast halen. Door alles uit je kledingkast, keukenlades, bureaulades en andere kastjes te halen kan je de opbergruimtes eens flink opruimen. Ongemerkt ligt er toch veel stof, rotzooi of gewoonweg veel papiertjes of andere kleine dingen die we niet nodig hebben. Maak een sopje en maak zowel de binnenkant als buitenkant van je kasten schoon.

Per categorie opruimen

Weet je ons blogpost over Marie Kondo opruimen nog? Daarin vertelden we je al waarom je niet per kamer, maar juist per categorie moet opruimen. Door bijvoorbeeld al je kleding op één hoop te gooien, zie je pas echt hoeveel spullen je hebt en ben je meer bereid om een deel weg te gooien of te doneren.

Een ander goed voorbeeld zijn elektronische apparaten. Zorg dat je alle snoeren, tablets, laptops en andere elektronische apparatuur verzameld. Check eerst even of je elke snoer nog wel gebruikt. Vaak hebben we opladers opgeborgen van apparaten die we niet eens meer gebruiken of zelfs bezitten. Weg ermee!

Alles in één dag?

Eerlijk: die voorjaarsschoonmaak lijkt soms net een flinke workout. Het is dus niet heel gek als je die schoonmaak niet in één dag af kan ronden. Je kan er bijvoorbeeld een weekend voor uittrekken of misschien zelfs een (mid)week. Zo kan je de eerste paar dagen flink aan de slag met opruimen en daarna met het schoonmaken van o.a. kasten, de vloer en andere meubels.

Waar je bij de Marie Kondo manier per categorie aan het opruimen bent, is het qua schoonmaken misschien beter om per kamer op te ruimen. Zo kan je bepaalde kamers ‘afvinken’ (misschien werkt een lijstje wel heel goed voor jou!) en is de kans kleiner dat je bepaalde dingen vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *