fbpx
Voordelen vloerkleed
Doe het zelf,  Woonkamer,  Woontrends

Voordelen van een vloerkleed in huis

In de afgelopen jaren zijn ze flink gestegen qua populariteit: vloerkleden! Rond, vierkant, rechthoekig of toch ovaal? We love it! Jij ook? Wij hebben een aantal voordelen van een vloerkleed in huis voor je op een rijtje gezet.

1. Warme voetjes

Tja, dit is wel een inkoppertje.. Maar hoe fijn is het om wakker te worden en je voeten neer te zetten op een fijn vloerkleed in plaats van het koude laminaat? Een vloerkleed voelt gewoon lekker warm aan. Doei lelijke huissokken, hallo nieuw vloerkleed!

2. Een contrast aanbrengen (of juist niet)

Een vloerkleed is dé manier om wat contrast toe te voegen binnen je interieur. Denk maar aan een tapijt met veel verschillende kleuren in een relatief rustig interieur. Of misschien wel een trendy grijsblauw vloerkleed in een Scandinavisch interieur. Vaak doet materiaal ook veel wonderen. Ga je voor een rustig, geweven kleed of toch liever een geknoopt kleed? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Met een vloerkleed kan je ook een balans creëren. Kijk goed rond binnen je interieur. Welke kleur vormt de basis? Dat is de kleur voor je nieuwe vloerkleed. Door binnen hetzelfde kleurenpalet te werken, creëer je rust in het interieur.

Vloerkleed in huis

3. De meubels verbinden

Een ander voordeel van een vloerkleed is dat je er meubels mee kan verbinden. Heb je een grote ruimte en lijkt het maar niet te lukken om een knus, sfeervol hoekje te creëren? Een vloerkleed doet echt wonderen.

Een bank, twee stoelen en een of meerdere salontafels? Door een kleed toe te voegen en deze te laten overlappen (lees: je bank op het kleed zetten), vorm je een geheel waardoor je voor eenheid zorgt. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om een ‘woonkamer’ te creëren in plaats van alleen het neerzetten van een paar meubels.

4. Dempen van geluid

Een groot fan van techno, maar denken je onderburen daar iets anders over? Ook dan is een kleed iets om over na te denken. Stoffen absorberen geluid, waar een kale vloer vaak weinig tot niets doet voor de isolatie. Resultaat: Boze buren. Geloof ons, dat vloerkleed wil je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *