6
33

Voordelen van planten in huis

Je ziet het steeds vaker: planten in het interieur. Dit hebben we voor een groot deel te danken aan het populaire botanische interieur. Maar wist je al dat planten in huis een aantal voordelen hebben? Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Planten in huis, waarom?

Planten horen niet alleen thuis binnen het botanische interieur. Binnen elk interieur komen je groene vingers goed van pas!

1. Sfeer toevoegen met planten

Van vetplantjes tot grote planten: je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt. Door met verschillende hoogtes te werken, creëer je een mooi contrast. En met mooie plantenbakken maak je het geheel compleet!

Heb je niet zo’n grote ruimte tot je beschikking (lees: woon je in de stad), dan zijn kleine plantjes of hangplanten een leuke oplossing om toch groen in je interieur te verwerken. Let je er wel op dat je kamerplanten koopt en geen planten voor buiten?

2. Duurzaam interieur

Waarom accessoires van plastic of andere ‘vervuilende’ materialen aanschaffen als je ook leuke planten kunt neerzetten? Ze hebben niet alleen een groene footprint, maar staan ook nog eens leuk. Een win-winsituatie dus!

Je kan een bezoekje aan het tuincentrum brengen om planten te kopen, maar je kan ze ook zelf ‘kweken’. Met zaadjes voor kamerplanten heb je jarenlang plezier!

planten in huis

3. Planten zijn luchtzuiverend

Planten zijn niet alleen leuk ter decoratie, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Dit is goed voor de concentratie en het zuurstofgehalte in de lucht in huis. In de winter zetten we niet graag de ramen open, omdat het erg koud kan zijn. Maar hoe kom je dan nog aan voldoende zuurstof in huis? Door planten en bloemen in huis te plaatsen, creëer je niet alleen een leuke sfeer in huis maar werk je ook gelijk aan de kwaliteit van de lucht!

Reacties weergeven

Nog geen reacties