fbpx
stopcontact badkamer
Badkamer

Hier plaats je de stopcontacten in de badkamer

Herken je het wel eens, dat je een stopcontact mist in de badkamer. Om alleen al de elektrische tandenborstel op te laden of je haren te stijlen. Dat kan natuurlijk best lastig worden zonder een stopcontact in de buurt. Natuurlijk moet je in de badkamer wel rekening houden met een aantal dingen, dit leggen we dan ook graag voor je uit in dit blog.

Water en elektra gaan uiteraard niet samen, daarom zijn er vereisten waar het aan moet voldoen om een stopcontact te plaatsen. Te beginnen bij de wastafel, houdt minimaal 60cm afstand tussen de kraan en het stopcontact. Ook moet het stopcontact voorzien zijn van een randaarde en aardlekschakelaar.

Praktisch ingericht

Misschien heb je dan wel de ruimte om hier de wasmachine en wasdroger te plaatsen. Uiteraard heb je hier ook stopcontacten en een watertoevoerslang voor nodig. Maar voordat je aan de slag gaat, bepaal eerst waar je de wasmachine wilt hebben staan.

Daarna monteer je de watertoevoerslang aan de achterkant van de machine. Draai de andere kant van de slang vast aan de kraan. Draai de kraan open en kijk of er niets misgaat, wat betreft het lekken. Vervolgens ga je aan de slag met de afvoerslang. Monteer de steunbeugel op de muur (aan de achterzijde van de wasmachine). Klik de slang in de beugel en plaats m.b.v. een passende dop de slang aan de afvoerbuis vast. Nu ben je klaar voor de wasjes.

Gemak en stijlvol

Zoals je dus wel merkt is een stopcontact in een badkamer erg handig. Voor zowel een scheerapparaat, de föhn of een wasdroger. Want als je continu buiten de badkamer op zoek moet gaan naar een stopcontact om je haar te drogen (het liefst bij een spiegel), ben je daar al even zoet mee. Behalve dat het gemakkelijker werkt, oogt het ook nog eens moderner in zijn totaliteit. Je staat liever in een badkamer met een spiegel, wasbak en stopcontact bij de hand. Dus, is het tijd om de badkamer te verbouwen of te klussen, dan zijn het de nieuwe stopcontacten voor in de badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *