fbpx
sfeer in huis toevoegen
Doe het zelf,  Interieur

Sfeer in huis toevoegen

Het toevoegen van sfeer in huis, het lijkt zo makkelijk.. Een plantje hier, een deken of kleed en kussentje daar, een likje verf en klaar. Jammer genoeg gaat het toevoegen van sfeer niet zo makkelijk als je misschien had gehoopt. Sfeer in huis toevoegen, hoe doe ik dat? En hoe kan ik met een klein budget eenheid creëren. Wij helpen je een handje!

Sfeer in huis: balans vinden

Wat we vaak doen als we sfeer willen creëren of toevoegen, is door allerlei verschillende accessoires in huis te halen. Het lijkt sfeer toe te voegen, maar het maakt je woning vooral erg rommelig. Het vinden van de juiste balans is stap één. Begin met het kijken naar de basis. Welke kleur speelt een grote rol in jouw woning? Lees vooral ook ons blog over hoe kleuren te kiezen, voor wat extra tips over kleurgebruik in het interieur!

Kleur is erg belangrijk in je interieur. Met een lambrisering voeg je eenvoudig en budget-proof sfeer toe. Ook met kleurvakken is sfeer in huis creëren erg eenvoudig.

sfeer in huis

Sfeer = warmte + persoonlijke elementen

Het lijkt bijna een rekensom, maar sfeer creëren is ook even puzzelen. Sfeer is de balans tussen warmte door kleurgebruik en accessoires als kussens en kleden aan de ene kant en persoonlijke elementen aan de andere kant. Een vloerkleed verbindt meubels én biedt zowel letterlijk als figuurlijk warmte. En met mooie, op elkaar afgestemde, salontafeltjes zorg je voor een balans zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Persoonlijke elementen, zoals foto’s, zijn daarnaast ook een echte aanrader. Zorg dat er elementen in je huis te vinden zijn die eigenlijk niet te koop zijn. Een familiefoto, een meubelstuk dat je geërfd hebt if een zelfgemaakt knoopkleed (heel trendy) geven de ruimte direct dat warme, knusse gevoel.

Warmte in huis halen

Het ideale plaatje blijft natuurlijk een avondje in de woonkamer vol kaarsjes, warmte van een houtkacheltje (of, als je deze niet hebt, gewoon van de verwarming) en een leuke film op tv. Gezellig samen met je partner, vriend(inn)en of familie.. Dan kan je wel wat privacy gebruiken, toch? Een Duette shades biedt zowel de privacy die je wenst als blijvende warmte.

Hoe? Doordat een Duette gordijn uit twee lagen stof bestaat, krijg je de kenmerkende honingraad. De warmte blijft tussen de stoffen hangen, waardoor deze vorm van raamdecoratie een isolerende functie krijgt. Oh, en overdag bepaal je ook heel eenvoudig hoeveel natuurlijk licht je binnen laat. Want ook natuurlijk licht is een belangrijke factor als het gaat om sfeer.

Heb je een handige tips voor onze lezers of wil je misschien zelfs een eigen gastblog insturen? Laat het ons weten via een contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *