fbpx
Woontrends

Rolgordijnen: de trends

Een rolgordijn op zichzelf is niet zo bijzonder. Maar u kunt uw rolgordijnen op maat wel bijzonder maken door gebruik te maken van stijl en kleuren. In dit artikel vindt u de trends van dit moment op het gebied van rolgordijnen.

Simpele stijl

Eenvoud is de trend van het moment. De drukke prints en motieven van vroeger zijn verleden tijd. U herinnert zich vast alle tierelantijntjes, foto’s, emblemen en figuurtjes die we in de jaren ’90 op onze gordijnen plaatsten. Dit wordt niet meer als modern gezien, en is inmiddels een achterhaald concept. Ook de bloemmotieven, fotoprints en beletteringen die populair waren in 2013 zijn niet meer populair. Deze verfraaiingen zijn erg druk en na de economische crisis zijn we toe aan rust en eenvoud. Toch kan eenvoud ook spannend zijn. Vooral als je je houdt aan de kleurtrends van dit moment.

Rolgordijn kleuren

Kleurtrends voor dit jaar

Uit de Sikkens Color verkiezing van dit jaar is één duidelijke winnaar gekomen: een oranjeachtige kopertint. Denk hierbij aan natuurlijke tonen zoals aarde, klei en de huid van blanke mensen. Deze koperkleur ademt warmte in uw woning.

Oranje en rode rolgordijnen

Voorbeelden zijn natuurlijke aardetinten, kleitonen en tonen van menselijke huid. Het oranjeachtige koperen kleur ademt warmte in uw interieur. Deze kleur kunt u bij Joe Benelli terugvinden bij rolgordijnen onder de kleurcode B623.

Natuurlijke tinten zijn populair

Eenvoudige natuurlijke tinten rolgordijnen zijn dus de trend van het moment. Naast de kopertinten zijn ook bos- en watertinten erg populair. Ook de kleur wit blijft enorm populair voor rolgordijnen. Deze populariteit heeft te maken met een trend van 2014 die nog steeds leeft: de combinatie van diverse witsoorten. Dat wit op wit populair is, is al te zien aan de foto’s die we binnen krijgen.

Wit rolgordijn op maat

Wilt u nog meer inspiratie op het gebied van kleuren voor uw rolgordijnen? Vraag dan gratis kleurstalen aan.

Verduisterende rolgordijn het populairst

Zoals u misschien al weet zijn rolgordijnen in drie verschillende soorten beschikbaar:

• Transparant

• Lichtdoorlatend

• Verduisterend

Het rolgordijn die het meest populair is, is de verduisterende rolgordijn. De stof van verduisterende rolgordijnen heeft aan één kant een speciale coating dat mee kleurt met de kleur van de stof. Het verduisterende rolgordijn is zo populair omdat mensen steeds meer waarde hechten aan een goede nachtrust in een donkere slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *