fbpx
dekbedovertrek kopen populair
Slaapkamer,  Woontrends

Hier koop je de populaire ‘crispy sheets’

Je zou denken: beddengoed is beddengoed. Maar nee, in de afgelopen jaren zien we steeds vaker dat zelfs ons dekbedovertrek tot in de puntjes wordt verzorgd. Ooit gehoord van de zogeheten ‘crispy sheets’? Wij leggen je uit wat dit voor dekbedovertrek is en waarom ook jij dit wil hebben!

Crispy sheets, je weet wel..

Waarschijnlijk denk je nu: wat zijn nou weer crispy sheets? Als we het vertalen, krijg je een uitkomst als ‘knisperende lakens’. En dat is het eigenlijk ook. Dit type dekbedovertrek is – in de meeste gevallen – gemaakt van katoen dat ‘knispert’ als het beweegt. De crispy sheets voelen daarom extra luxe aan. Dus als je je hand erop legt, je jezelf omwikkeld met de lakens (sorry, partner..) of als je weer uit je bed stapt: het stevige katoen maakt altijd dat ‘knisperende’ geluid waardoor je bed gelijk luxer aanvoelt. Wie wil dat nou niet?

Put it to the test

Wij waren erg benieuwd en besloten op zoek te gaan naar een budgetproof variant van dit type dekbedovertrek. Je hebt webshops die zich volledig focussen op dit soort dekbedovertrekken, maar dan ben je ook wel gelijk zo’n 80 á 90 euro kwijt. Niet voor iedereen weggelegd dus.. Gelukkig vonden we bij Ikea een geschikte variant die lekker aanvoelde, knisperde en ook nog eens budgetproof is!

crispy sheets

Foto’s via IKEA

Dit is ‘m. Hét crispy dekbedovertrek van Ikea, de KUNGSBLOMMA (heerlijk he, die namen van de producten). We hebben verschillende dekbedovertrekken getest – lees: aangevoeld – en dit was de unanieme winnaar. Ons redactielid Demi heeft ‘m ook, maar haar slaapkamer heeft echt een make-over nodig..

En je kan ook nog eens kiezen tussen de volgende drie afmetingen:

  • 140×200 (€19,95)
  • 200×200 (€29,95)
  • 240×220 (€39,95)

He-llo budgetproof crispy sheets! Het witte dekbedovertrek is ook nog eens afgewerkt met een kleurrijke rand (zowel voor het dekbed als voor de kussenslopen) en je maakt ‘m aan de onderkant dicht met drukknoopjes. Handig! Demi heeft ‘m in het zwart gekozen, omdat dit het beste aansluit op haar kamer. Vind je zo’n zwart randje nou een beetje saai? Je hebt ze ook met gele en rode strepen. Leuk voor als je een subtiel kleurtje toe wil voegen aan een saai, wit dekbed.

Elke dag genieten

Het fijne aan dit dikbed is dat ‘ie niet alleen de eerste dag knispert, maar de hele week door zo fijn aanvoelt. En dat is juist waar het bij de andere typen dekbedovertrekken verkeerd gaan, die gaan na een paar dagen aanvoelen alsof het al tijd is voor een wasbeurt. Maar eerlijk is eerlijk, wie heeft daar tijd voor? Gelukkig voelen deze lakens elke dag weer luxe aan. Het enige nadeel is dat het wel een stuk lastiger wordt om dagelijks je bed uit te komen. Kopen op eigen risico dan maar?

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

2 Reacties

  • Avatar

    Vincent Rondwijk

    Ik vind beddengoed ook erg belangrijk. Naast het hebben van een mooi bed en comfortabel matras, moeten je lakens ook fijn aanvoelen. Zelf ga ik ook altijd voor katoen, omdat dit ademt. Zo zorg ik voor een goede nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *