fbpx
Planten groene vingers
Overig

Met deze tips krijg ook jij groene vingers!

Afgelopen week hebben we een poll op onze Facebookpagina gezet. De vraag was of mensen groene vingers hadden: staan jouw planten er nog goed bij of hangen ze er maar een beetje bij. Gelukkig gaven heel veel mensen aan dat hun plantjes het goed doen, maar toch was er ook een kleine groep waarbij de planten in huis best wat extra liefde kunnen gebruiken. Hoor jij daar ook bij? Met deze tips heb jij binnen no time ook groene vingers!

Check de beschrijving

Als je een plant koopt bij een tuincentrum, zit er altijd een kaartje in de potgrond gestoken. Vaak gooien we die snel weg, want ‘wat heb je daar aan’. Bewaar ‘m maar vanaf nu. Want op die kaartjes staat hoeveel zonuren ze per dag nodig hebben, hoeveel water je ze (niet) moet geven en in welke seizoenen ze het goed doen. Geen enkele plant is hetzelfde, dus ze hebben ook niet evenveel water of zon nodig.

“Help, kaartje weggegooid..”

Heb je dat kaartje in je automatisme weggegooid? Dan is er nog geen nood aan de man. Want lang leven het internet! Zoek op wat voor plant je hebt en welke verzorging je plant nodig heeft.

Op kantoor hebben wij namelijk twee verschillende planten staan, waarvan er eentje maar één keer per week water nodig heeft en de andere plant twee keer per week. Je mag voor jezelf wel invullen wat er gebeurt als ik beide planten maar één keer water geef in de week. #hangplant.

Wat extra trics

Merk je nou dat je vetplant, je bananenplant of welke plant dan ook wat van kleur gaat veranderen? Je kan bepaalde takken ook afsnijden. Waarschijnlijk gaat dat blad het niet meer heel lang volhouden en ziet je plant er ook nog eens onverzorgd uit. Zo geef je je plant weer ruimte om nieuwe takken/bladeren te laten groeien.

Je hebt ook van die handige meters om het waterpeil van je potgrond te mailen. Zo kan je afmeten wanneer het weer tijd is om nieuw water te geven. Of misschien heb je vorige week wel flink wat water gegeven en is het 7 dagen later nog geen tijd voor nieuw water, omdat het waterpeil nog oké is.

Foto’s: Roomed & Remade With Love

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *