fbpx
Meer sfeer in huis
Interieur

Waarom meer sfeer in huis voor jou nog niet is gelukt

‘Sfeer’ blijkt een beetje een toverwoord te zijn, als het gaat om het interieur. Je huis moet knus, sfeervol, warm, stijlvol zijn. En als het nog even kan, het liefst ook nog opgeruimd volgens de Marie Kondo methode. Maar vergeet de persoonlijke touches niet. Maar ook niet teveel, want dat past weer niet bij je industriële interieur.

Ik snap jullie struggle. Een interieur samenstellen is lastig. Door de jaren heen heb ik zoveel verschillende huizen mogen zien en zoveel geleerd over sfeervol inrichten. In dit blog daarom een aantal redenen waarom jouw huis (nog) niet sfeervol is en wat je er aan kunt doen.

1. Teveel koele kleuren

Blauw, groen, een koele taupe kleur, grijs, zwart en wit zijn toch wel de meest voorkomende kleuren in de Nederlandse huizen. Logisch ook hoor, want het zijn basiskleuren waar je goed mee kan combineren. Het enige nadeel is dat het allemaal koele kleuren zijn. Heel veel warmte (en sfeer) zal het dus niet snel uitstralen.

sfeer woning

Probeer eens wat warmere kleuren in je interieur toe te passen. Blauw gaat bijvoorbeeld goed samen met houten accessoires, gouden details, hier en daar wat leuke gele touches.. En taupe doet het bijvoorbeeld weer goed met donkere bruintinten, brons, oranje, roestbruin.. You name it, als het maar warme kleuren zijn. Kijk eens rond in je interieur. Hoeveel koele kleuren zijn er te ontdekken? En hoeveel warme kleuren? Zorg dat het in balans is.

2. Kale muren

Wij zijn wereldkampioen in saaie muren, zoals ik het vaak noem. Stap een willekeurig huis binnen en je zal merken dat onze muren vaak wat saai zijn. Dus, heb jij thuis ook van die saaie, lege muren? Tijd om er wat mee te doen! En dan bedoel ik niet (alleen) een kleurtje op de muur. Hang wat toffe posters op, creëer leuke kleurvlakken, maak een wand met foto’s of koop een toffe vakkenkast waarmee je kan spelen met verschillende accessoires.

Zorg er dan wel voor dat het een beetje in hetzelfde kleurenthema blijft. Veel verschillende kleuren bij elkaar kunnen al snel voor onrust zorgen.

3. Minimalistisch wonen a la Marie Kondo

Marie Kondo is zo’n beetje dé vrouw van 2018 en 2019 als het om wonen gaat. Zij leert ons hoe we gestructureerd kunnen zijn in ons huis. Geen rondslingerende boetes meer, geen sleutels op de eettafel, geen 12 paar schoenen verspreid over de gang.. Minimalistisch wonen is key.

minimalistisch wonen

Maar is dat wel zo? Je hoeft niet al-les op te ruimen. Hecht jij veel waarde aan je platen? Show them! Ben je dol op je boekenkast? Laat je boeken shinen in je interieur (maar als het kan, dan wel even op kleur sorteren). De tips van Marie Kondo zijn heel handig, maar neem ze niet té serieus. Geef er je eigen draai aan. Net als dat je doet met je interieur. Houdt het persoonlijk. Het huis is er voor jou, niet andersom.

Foto’s via Vogue wonen, Delightfull.eu en Entermyattic.com

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *