fbpx
vintage interieur
Woontrends,  Interieur,  Woonkamer

Let’s go vintage!

Het vintage interieur is populairder dan ooit. Deze stoere, “oude” look woonstijl heeft al vele harten gewonnen – en misschien ook jouw hart na dit artikel! In dit blog vertellen we je alles over deze woonstijl én delen we tips zodat ook jij het vintage interieur kan toepassen in je eigen woning.

Vintage interieur – het kleurenpalet

De kleuren die je veel tegenkomt in het vintage interieur zijn vaak donkere, warme kleuren. Denk aan bruin en cognac, groen, geel, blauw, rood, geel en oranje. Door die kleuren met elkaar te combineren, krijg je dus al snel een warme, sfeervolle woonkamer of slaapkamer.

Qua materialen wordt er flink gemixt. Leer is erg populair, maar ook hout en groen – planten – zijn onmisbaar bij de vintage woonstijl. Een leren bank of stoel, een houten salontafel, een stoere plant in de hoek en hier en daar een leuk vloerkleed of sierkussens om wat extra sfeer toe te voegen. Klinkt dat niet heerlijk?!

vintage interieur

Vintage en antiek mixen

De kans is groot dat jouw ouders of opa en oma nog wat toffe meubels in de schuur of op zolder hebben staan. Vraag dus vooral of je even mag kijken. Want gloednieuwe ‘vintage meubels’ uit een woonwinkel zien er vaak net te nieuw uit om de gewenste look te creëren. En door de meubels van je ouders of grootouders in je eigen interieur te zetten, zorg je ook voor een personal touch in je woning!

Daarnaast zijn er in de kringloopwinkels ook nog veel toffe pareltjes te vinden. Een oude stoel zoals op de foto hierboven, bijvoorbeeld. Schuur ‘m lichtjes op, zet ‘m in de lak en vervang de kussenhoezen zodat je de stoel helemaal persoonlijk kan maken.

Waar het vaak mis gaat bij een vintage interieur

Een foutje is menselijk, zullen we maar zeggen. Toch zien we dat er soms best nog wel eens wat mis gaat tijdens het toepassen van een vintage interieur. Bij deze woonstijl gaat het om het creëren van een stoere, robuuste look in het interieur. Lijstjes die perfect recht naast elkaar hangen of een woonkamer zonder wat slordige kussens, een kleedje over de leuning gegooid of een paar planten in huis is eigenlijk geen echt vintage interieur.

Het is een leuke poging en als jij er tevreden mee bent is dat natuurlijk wat telt. Maar wil je er echt voor gaan? Probeer eens wat slordiger te zijn. Dat klinkt misschien raar, maar het levert wel de leukste looks op. Posters ophangen? Nee, gewoon op de grond neerzetten! Een plant op tafel? Waarom gewoon niet naast de bank? Die contrasten zorgen ervoor dat het interieur ook echt gaat leven en niet ‘gestyled’ is.

vintage woonstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *