fbpx
kantoor aan huis
Doe het zelf,  Kantoor aan huis,  Overig

Kantoor aan huis? Zo richt je die in!

Je werk mee naar huis nemen klinkt als een nachtmerrie voor velen, maar anderen hebben er juist baat bij! Een kantoor aan huis is tegenwoordig erg gebruikelijk. Om jou te helpen het optimale uit jezelf (en je uren) te halen, hier een paar tips om jouw kantoor aan huis zo goed mogelijk in te richten!

Kantoor aan huis inrichten

In een kantoor aan huis is je laptop of computer eigenlijk het belangrijkste. Laat je niet verleiden door op de bank te ploffen met je laptop, maar kies voor een bureau/tafel en een goede stoel. Een goede bureaustoel gaat je echt helpen een betere positie in te nemen in plaats van met de schouders te zakken/naar voren te buigen. Een bureau kan je op maat laten maken en de meeste professionele leveranciers voor bureaustoelen komen ‘m thuis bij je afstellen.

Kastruimte is daarnaast ook geen overbodige luxe. Kies voor kasten met deuren, waardoor je de (rommelige) inhoud aan werkmappen, papieren en andere dingen niet ziet. Concentreren wordt dan al een stuk makkelijker!

Kleuren bepalen

De kleur van jouw kantoor aan huis bepaalt de mate van jouw concentratie (ja, echt!). Blauw, grijs en wit zijn kleuren die zowel rustgevend werken als positieve invloed hebben op je concentratie. Gelukkig zijn het ook nog eens basic kleuren, waardoor het voor veel mensen makkelijk wordt een kantoor aan huis te stylen.

Nog een paar kleine tips

Nu je je eigen kantoor aan huis kunt gaan inrichten, kan je lekker aan de slag met opgestapeld werk. Maar luister je wel goed naar jezelf? Neem om het aantal uur even pauze. Natuurlijk daglicht in je kantoor is ook erg belangrijk voor je biologische klok. Wordt het zonlicht wat te fel, dan kan je altijd nog investeren in goede raamdecoratie om het licht te filteren. Heb je geen raam in je kantoortje? Dan kan je altijd nog werken met daglicht lampen.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *