Kalkverf: de nieuwste trend op kleurgebied

Wij Nederlanders houden – over het algemeen – niet zo van kleur in ons interieur. We zijn dol op basic kleuren op de muur, voor de meubels en de accessoires houden we het liefst ook rustig. De nieuwste trend op gebied van kleur is perfect voor diegene die houdt van basics, maar toch net wat gewaagdere keuzes wil maken. Let us introduce you: kalkverf!

Waarom ook jij kalkverf wil hebben

Kalkverf biedt een andere structuur dan de meeste soorten verf. Door verschillende technieken creëer je elke keer weer een andere look en dus ook een andere sfeer in het interieur. Zo kan je de verf in verticale stroken aanbrengen, waardoor je de ruimte optisch hoger kan laten ogen. En door de verf in een ‘V’-vorm aan te brengen, kan je de ruimte juist wat breder laten ogen. Het is dus maar net wat je zelf wil. Benieuwd naar de verschillende looks? Check ze hieronder!

kalkverf

Hier zie je de kalkverf niet alleen van dichtbij, maar ook hoe een tof effect het geeft in een compleet ingerichte ruimte. Het biedt net wat meer contrast, waardoor de ruimte direct wat stoerder oogt. Kalkverf is een echte aanrader voor een industrieel interieur, maar ook een botanisch interieur en Scandinavisch interieur kunnen hier goed mee wegkomen. Zorg er dan wel voor dat de kleur verf past binnen het kleurenpalet van je huidige woonstijl, zodat het voor een mooie balans in de ruimte zorgt. Je kan ook voor een contrasterende kleur kiezen, om zo wat speelsheid toe te voegen. Ook dan is het belangrijk om naar je kleurenpalet te kijken.

Laten verven door een professional?

Het fijne aan dit type verf is dat je het niet door een professional hoeft laten aanbrengen. Bij kalkverf is het juist tof als het wat ‘rommelig’ is. Dat geeft juist dat toffe effect. Deze verf hoeft niet perfect aangebracht te worden. Dus geld uitgeven aan een professional? Doe dat maar als je glad gestucte muren wil, zodat je wel de waarde eruit kan halen. Maar voor kalkverf? Een weekendje verven (bijvoorbeeld zaterdag verven en de overige tijd laten drogen) en je interieur is weer als nieuw!

Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked