fbpx
Juiste kleuren voor in het interieur
Doe het zelf,  Interieur

Zo kies je de juiste kleuren voor in het interieur

Alles begint bij de basis. Zo ook met het interieur. Een vloer of kleur op de muur kan een kamer maken of juist breken. Natuurlijk willen we allemaal de perfecte basis creëren. Het is echter best lastig om de juiste kleuren te kiezen. Een aantal handige tips voor het uitkiezen van kleuren is dus altijd welkom! 

Meer dan alleen een kleur

De basis begint dus bij de vloeren en kleur(en) op de muur. Zie het echter niet alleen als ‘een vloer’ en ‘een verfkleur’. Het moet op elkaar aansluiten en passen bij het idee dat jij in gedachte hebt. Wil je een Scandinavisch interieur creëren? Houdt het kleurenpalet dan altijd in je achterhoofd tijdens het kiezen van verf, een vloer of meubels. De basis helpt jou bij het bepalen van de sfeer.

Sfeer toevoegen

Wil je een knus interieur of juist een strak interieur? Dit is een erg belangrijke factor. Bij een knus interieur passen warme tinten, zoals oranje, okergeel en bruintinten erg goed. Een strak interieur vraagt vaak om koelere tinten. Blauw, grijs en paars zijn dan fijne kleuren om mee te werken.

Vergeet je beschikbare ruimte echter niet. Donkere tinten in een kleine ruimte doen een ruimte vaak (nog) kleiner ogen. Gebruik in geval van kleine ruimtes lichte tinten. Deze weerkaatsen het licht en laten de ruimte optisch ruimer ogen. Donkere tinten zijn daarentegen weer goed geschikt voor grotere ruimtes. Dit laakt de ruimte optisch kleiner ogen.

Verschillende ruimtes, verschillende kleuren

Elke ruimte vraagt weer om andere kleuren en stijlen. In de woonkamer kan je gebruik maken van vrolijke, opwekkende kleuren. Diezelfde kleuren ook in de slaapkamer toepassen is niet altijd een goed idee. Kleuren hebben namelijk invloed op je gevoel. Zo is onderzocht dat paarstinten een goede invloed hebben op de nachtrust. Rood- en oranjetinten zijn juist weer opwekkend en zorgen voor een energiek gevoel.

Bekijk goed welke ruimte welke functie krijgt. Bepaal vanuit daar welke kleuren toegepast kunnen worden. En kies je voor één egale kleur of toch voor behang?

Een moodboard helpt je kiezen

Heb je nog geen specifieke woonstijl in gedachte? Of wil je verschillende stijlen combineren? Een moodboard helpt je bij veel verschillende keuzes op gebied van wonen. Wij zijn dol op Pinterest, waarbij je verschillende moodboards kunt aanmaken.

Door de verschillende foto’s wordt jouw persoonlijke stijl steeds duidelijker. En dat helpt jou weer in het kiezen van de juiste kleuren voor de basis in jouw interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *