fbpx
huis isoleren
Interieur,  Doe het zelf,  Slaapkamer,  Woonkamer

Je huis ook in de zomer isoleren

Je zou het niet denken, maar ook in de zomer is het verstandig om je huis goed geïsoleerd te hebben. Juist doordat het warmer wordt in huis, is het verstandig om je huis te isoleren. Hoe? Wij geven je een aantal tips waardoor het ook voor jou mogelijk is om deze zomer te genieten van een koel huis.

Dubbelglas plaatsen

In de winter verlies je veel warmte via het raam. In de zomer zorgen die ramen er juist weer voor dat het binnen nóg warmer wordt. Enkelglas laat makkelijker warmte door dan dubbelglas. Het is even een investering, maar het zal zowel in de zomer als in de winter veel voordelen opleveren.

Raamdecoratie binnen..

Met dubbelglas alleen is het niet mogelijk om je huis goed te isoleren en daardoor dus de warmte buiten te houden. Raamdecoratie op maat is ook echt aan te raden. Hierdoor creëer je een extra ‘laag’ waar de warmte zich doorheen moet vechten. Door je raamdecoratie te sluiten, zal je merken dat het een stuk minder warm wordt binnen.

.. En raamdecoratie buiten?

Naast raamdecoratie voor binnen is er ook genoeg raamdecoratie om je huis al vanaf de buitenkant te isoleren. Denk aan screens of een zonnescherm. Hoe meer lagen er zijn, hoe koeler het binnen zal worden. Mocht je denken dat het volledig afsluiten van alle raamdecoratie te veel is, heb je het mis. Het liefst sluit je alles af.

Nog wat extra tips voor een koel huis

Deze drie opties kosten eenmaal wat, omdat het allemaal producten op maat zijn. Heb je net een vakantie geboekt en zit je even wat krapper bij kas? Hier nog een aantal tips om jou een handje te helpen.

 • Houdt de ramen zo lang mogelijk open. ‘s Ochtends en ‘s avonds is de wind vaak wat koeler. Perfecte tijd om alles even door te luchten en om de warme lucht plaats te laten maken voor frisse, koelere lucht.
 • Laat alle apparaten die (ongemerkt) warmte uitstralen lekker uitstaan. Wist je namelijk al dat een tv die op stand-by staat nog steeds warmte afgeeft? En dan nog niet gesproken over warme (gloei) lampen..
 • Een schaduwdoek is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Niet gek ook, want deze stijlvolle manier van schaduw creëren kan ook nog eens isolerend werken. Het fungeert als extra laag, zoals we net al benoemden. Een stuk goedkoper dan een zonnescherm!

3 Reacties

 • Natalie

  Behalve van het dubbelglas hebben we de laatste twee zomers erg veel baat gehad bij markiezen. Dit is een heel stijlvolle optie omdat ze behalve koelte ook sfeer genereren. Verder zijn we gezegend met een paar bomen in de tuin aan de zuidkant, die veel schaduw werpen.

 • Vincent Rondwijk

  Ons huis had voorheen ook een lage isolatiewaarde. Toen een keukenraam kapot ging, hebben we dubbelglas laten plaatsen in onze keuken. We merkten gelijk dat het klimaat aangenamer werd. Onze glaszetter heeft ons overigens goed advies gegeven!

 • irene

  Wij hebben – ook uit oogpunt van inbraakpreventie – rolluiken laten installeren. In de slaapkamers zijn die de hele dag dicht in de zomer. Dit is een prima zonwering. De vertrekken blijven merkbaar koeler. Je kunt ook de ramen ‘s nachts open laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *