fbpx
home office inrichten
Interieur,  Doe het zelf,  Kantoor aan huis

Waarom jouw home office (nog) niet werkt voor jou

Heb jij het geluk dat je vaak vanuit huis mag werken van je werkgever? Of werk je voor jezelf? Lucky you! De kans is groot dat jij een home office voor jezelf hebt ingericht, zodat je thuis echt kan knallen en je productiviteit de vrije loop kan gaan. Merk jij dat een kantoor aan huis niet werkt voor jou? Probeer dan eens deze tips betreft inrichting!

Home office in een aparte ruimte

Waar veel mensen de fout mee ingaan, is door te gaan werken aan de eettafel. Op het eerste gezicht lijkt dit heel handig, maar erg praktisch is het niet. Doordat je in een omgeving gaat werken waar je ook privé momenten deelt, is het lastig om je concentratie on top te houden. Heb je een zolder waar je nog niets mee doet? Maak daar dan een kantoor van!

Heb je geen kamer over? Dan zijn er natuurlijk ook altijd handige constructies om een kamer nog beter te gebruiken. Een kast kan namelijk als prima afscheiding van een ruimte functioneren. Aan de ene kant creëer je jouw bureau, aan de andere kant bijvoorbeeld een rommelkast of de wasmachine en droger.

Teveel afleiding

Vrouwen houden wel van wat accessoires in huis en op kantoor is dat niet heel anders. Inspirerende quotes, leuke pennenbakjes en notitieblokken met prints.. We kunnen het zo gek niet bedenken en we willen het wel in huis halen. Zorg er echter voor dat er niet teveel afleiding is. Het ziet er misschien saai uit (en ons interieurhart gaat er ook niet harder van kloppen), maar in de meeste gevallen is een relatief kaal kantoor of een kale werkruimte de beste optie.

Kijk ook goed naar wat kleuren voor je kunnen doen. Gele muren of accessoires hebben een positief effect op je motivatie op de werkvloer. Kijk of er een mooie kleur geel is die je kan toepassen op de muur. Zorg er dan voor dat het niet té overheersend wordt, om zo toch die rust te bewaren.

Investeer in een goede stoel en bureau

Ook hier gaan we vaak de fout mee in. We kopen een bureautje bij Ikea en een leuke, trendy stoel bij Leen Bakker maar denken er niet bij na of dit wel de juiste keuzes zijn. Ga voor een professionele bureaustoel; vaak komt het bedrijf deze op maat afstellen. En ook een goed bureau, afgesteld op jouw lengte, is heel belangrijk. Het kan je een hoop rugklachten besparen!

One Comment

  • Natalie

    Je tips voor het inrichten van een huiskantoor slaan de spijker op de kop. Ik werk nu thuis vanwege de corona-crisis. Het bevalt me uitstekend. Omdat ik echter dacht dat het maar even zou duren, vond ik investering in een behoorlijke bureaustoel niet zo nodig. Daar begin ik zo langzamerhand toch anders over te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *