fbpx
goede nachtrust
Slaapkamer

Een goede nachtrust met deze interieur tips

Werken, nog wat overwerken, file, boodschappen doen, huishouden, kinderen ophalen, sporten.. We hebben het best druk tegenwoordig. En juist dan is slaap geen overbodige luxe. Het is juist een must! Maar toch lijkt het voor veel mensen lastig om in slaap te kopen of die slaap vast te houden. Is een optimale nachtrust iets waar je alleen maar van kan dromen? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij vannacht ook weer heerlijk kan slapen.

Goede nachtrust: handige tips

Wist jij al dat het interieur in je slaapkamer indirect invloed heeft op de kwaliteit van je slaap? Je zou het misschien niet denken, maar de meubels, kleuren, accessoires en de temperatuur in je slaapkamer hebben invloed op de kwaliteit van jouw nachtrust. Deze tips gaan je zeker weten helpen.

Rustgevende kleuren gebruiken

Er zijn bepaalde kleuren die rust uitstralen en je hebt kleuren die juist voor energie zorgen. Kleuren die rust brengen, zijn kleuren zoals lavendel (paars of lila), blauw en gebroken wit. Het liefst geen verkeerswit of spierwit, want deze kleur is ‘te hard’ zoals we dat zeggen. Het biedt niet direct rust. Kleuren die ook niet voor rust zorgen, zijn oranje, groen, rood en geel. Hoe stijlvol het er soms ook uitziet in je slaapkamer, het zorgt er niet voor dat jij volledig tot rust kan komen.

Daglicht verstoort de slaap

Ondanks dat de langste dag van het jaar alweer een paar weken geleden was en de dagen dus weer korter worden (boeh..), is het nog steeds vroeg licht. Rond 6 uur gaat de zon op en dat betekent dat het vanaf dan ook licht wordt. Als je geen goede, verduisterende raamdecoratie hebt ben je de klos. Je lichaam ziet daglicht als een teken om wakker te worden. Daarom zijn die daylight lampen van Philips ook zo’n groot succes. Maar op je vrije dag wil je niet gestoord worden door zonlicht. Zorg dus dat je goede raamdecoratie in je slaapkamer hebt hangen. Niet alleen mooi voor het interieur, maar ook goed voor je slaap. Misschien ga je dan wel die 8 uur slaap halen!

slaapkamer interieur

De temperatuur in de slaapkamer

Slaap jij in een dikke pyjama? Dan ga ik je toch echt teleur stellen.. Je valt pas in slaap wanneer je lichaam voldoende is afgekoeld. Een dikke pyjama, een warme douche, een heerlijk bad en zelfs een kopje thee voor het slapen gaan zijn dus eigenlijk geen groot succes. Probeer je dikke pyjama om te ruilen voor een luchtig t-shirt, zet je raam op een kiertje en drink geen thee, maar water voordat je gaat slapen. Niet te veel overigens, want dan word je ‘s nachts weer wakker voor een toiletbezoekje.

Planten graag!

Als laatste tip: planten. Want zoals je misschien al weet, zorgen planten voor zuurstof. En daarnaast geven bepaalde planten ook nog een rustgevende geur af. Eucalyptus is daar een goed voorbeeld van, maar lavender en jasmijn zijn ook goede opties. Mocht je niet zo’n fan zijn van echte planten in je slaapkamer? Dan is een diffuser nog een idee. Deze verspreid ongemerkt een fijne aroma in de ruimte.

Genoeg tips om toe te passen, dus! Dus waar wacht je nog op? Tijd om je bed in te duiken en deze tips eens te testen!

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *