fbpx
gietvloer interieur
Woonkamer,  Woontrends

Gietvloer: de nieuwste trend op gebied van vloeren!

We schreven onlangs al een artikel over de visgraatvloer, maar er is alweer een nieuwe trend op gebied van vloeren. De gietvloer is populairder dan ooit. De interieur instagram accounts staan er vol mee en wij kunnen uiteraard niet achterblijven. In dit blog dus een flinke dosis inspiratie!

Gietvloer in je woonkamer

Een gietvloer is ontzettend populair. Mede door de populariteit van het minimalistische interieur is de gietvloer nu in steeds meer huizen terug te vinden. Een gietvloer wordt gegoten (zoals de naam al zegt) en wordt vervolgens helemaal strak getrokken. Een gietvloer geeft dan ook een strakke en moderne uitstraling.

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is perfect voor een industrieel interieur – een woonstijl die al vele harten voor zich heeft gewonnen. Maar dat is niet het enige voordeel. Een gietvloer is namelijk ontzettend stevig. Laat je iets vallen op een laminaatvloer, dan weet je misschien uit ervaring dat er dan putjes in je vloer ontstaan. Een gietvloer is ontzettend stevig. Handig als je man twee linkerhanden heeft (of jij niet zo handig bent). De putjes in de vloer kan je niet voorkomen, maar door de stoere uitstraling zorgt dat juist voor een toffe look!

Daarnaast is het ontzettend makkelijk schoon te maken. Geen groeven in de vloer, gewoon glad. Stofzuigen en dweilen is kinderspel bij een gietvloer! Do we need to say more?!

Warmte toevoegen

Een gietvloer is vaak grijs om zo de betonvloer na te bootsen. Het voordeel is dat het een ontzettend stoere uitstraling biedt. Het nadeel is dat die stoere uitstraling vaak wel wat koel oogt. En aangezien je vloer onderdeel is van de basis van het interieur, is het handig om voor voldoende warmte te zorgen. Een vloerkleed (of meerdere) is echt geen overbodige luxe. En accessoires van natuurlijke materialen zoals wol en hout doen het ook goed.

gietvloer
Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

One Comment

  • Avatar

    Vincent Rondwijk

    Ik zou ook graag een gietvloer op mijn benedenverdieping willen hebben. Het lijkt me vooral makkelijk in het onderhoud. Daarnaast geeft het een moderne en strakke uitstraling. Je kan veel doen met de rest van de styling wanneer je een neutrale vloer als deze hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *