fbpx
gerust gevoel op vakantie
Interieur,  Doe het zelf

Met een gerust gevoel op vakantie

Het is alweer bijna voorjaarsvakantie. Wat gaat 2019 tot nu toe al hard! Het is voor veel Nederlanders dé tijd om de koffers in te pakken en richting de zon of juist richting de sneeuw te gaan. Maar wie houdt thuis een oogje in het zeil? Met deze tips kan jij je fijne huis met een gerust hart achterlaten. 

Beter een goede buur, dan..

Het eerste wat je kan doen is vragen of je buurman- of vrouw je wil helpen in de periode dat jij van huis bent. Denk maar aan post opruimen (of uit het zicht leggen) en de lampen ‘s avonds even aan en uit wil zetten.

Het klinkt misschien vreemd, maar zorg dat het juist niet opgeruimd is zodra je weggaat. Door een opengeslagen krant, schoenen bij de bank of stoel of een niet opgeruimd kleed te laten liggen, wek je de indruk dat je in de afgelopen paar uur gewoon thuis bent geweest.

Raamdecoratie helpt je een handje

Zonder dat je het misschien weet, helpt raamdecoratie je een handje. Veel mensen doen de rolgordijnen volledig dicht of sluiten zelfs de raamluiken. Doe dat echter niet, want ook dit laat blijken dat je niet thuis bent.

Bij een plissegordijn met top down bottom up uitvoering kan je je plissé zo hangen zodat mensen van buitenaf niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Je kan het gordijn bijvoorbeeld beneden dicht houden en boven juist ruimte open laten. Het gordijn in het midden van het raam plaatsen, zodat er zowel boven als beneden een opening ontstaat, is natuurlijk ook altijd aan te raden.

Licht op afstand aanzetten

Jij bent niet de enige die op vakantie gaat. Als jouw buren ook vakantieplannen hebben, zijn er gelukkig nog een paar opties. Denk aan licht aanzetten op afstand. Steeds meer lampen kan je via een app bedienen.

Heb jij nog meer handige tips? Laat het ons weten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *