fbpx
natuur in huis
Woontrends

De natuur in huis halen

De lente is inmiddels officieel begonnen en dat je daar vrolijk van wordt, is wat mij betreft een feit. Een heerlijke wandeling door het bos of over het strand, dat doet je goed. De natuur ontstresst! Helaas leven we steeds minder samen met de natuur. Vooral als je in de stad woont, lijken kilometers weiland en bos wel een hele andere wereld. Maar met wat simpele aanpassingen in jouw woning kun je de natuur in huis halen.

Natuurlijke accessoires

Uiteraard staat planten in huis halen op nummer één. Dan heb ik het niet over één of twee planten, maar zorg voor meerdere planten van diverse formaten. Wanneer je ze bij elkaar zet, ontstaat er een kleine botanische tuin. Planten geven niet alleen die natuurlijke sfeer, ze geven energie én zuiveren de lucht.

Daarnaast haal je met diverse materialen de natuur in huis. Wat dacht je van boomstammetjes waar je je plantenpotten op kunt zetten of boomstamschijven, te gebruiken als een plateau voor bijvoorbeeld kaarsen. Houten krukjes als bijzettafel, een mooi wollen kleed gedrapeerd over je bank of een schapenvachtje over de stoel.

Ook mooie wanddoeken met een natuurprint aan de muur zie je veel en geven een muur een natuurlijk tintje. Net zoals rieten mandjes aan de muur, die je als groepje kunt ophangen. Verder zijn natuurlijk alle soorten accessoires in hout, bamboe of riet ideaal om jouw woning natuurlijker doen aanvoelen. En ben je ook nog een beetje creatief?! Verf een muur, of een deel ervan, in een mooie groene of gele tint. Je kunt ook kiezen voor behang met bijvoorbeeld een botanische print en je zult merken dat dat een groot effect geeft! 

Uit eigen tuin(centrum)

Bloemen kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Vind je het zonde om iedere twee weken nieuwe bloemen te moeten kopen, denk dan eens aan droogbloemen of pampasgrassen. Je bent dan helemaal on trend! Bloemen kun je misschien ook wel uit eigen tuin of balkon plukken, daarnaast kun je ze eventueel zelf vastbinden en ondersteboven laten drogen om zo je eigen droogbloemenboeketje te maken. En anders kun je uiteraard terecht in het tuincentrum, bij vele woonwinkels en sommige supermarkten voor het kopen van droogbloemen. Zet ze in een mooie, hoge vaas en heb er maandenlang, wat zeg ik, jarenlang plezier van!

Om rotan, bamboe en webbing kun je niet heen

Qua meubels kan het je niet zijn ontgaan dat de rotan-, en bamboe meubels weer helemaal terug zijn van weggeweest. Met name webbing meubels (op een speciale manier gevlochten riet) is een veel voorkomende interieurtrend. Steeds meer zie je meubels in hun natuurlijke staat, oftewel niet geverfd in alle kleuren van de regenboog, maar soms alleen een lakje tegen krassen. Zet je droogbloemen op dat toffe dressoir, zet er wat kaarsen naast op een boomschijf, schilder een groen kleurvlak op de muur, hang er een mooi wanddoek tegenaan, plaats er een bamboespiegel boven, et voila, een mooi natuurlijk hoekje in huis is gecreëerd.

Michelle Raven

IG: Mich.elle.interieurstyling

Foto’s via @emmawallmen, @casakrullenbol en @mich.elle.interieurstyling op Instagram

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *