fbpx
Duurzame collectie van IKEA
Overig

De BOTANISK Limited collectie van IKEA

IKEA, wie komt er niet. Alleen al voor hun (vegetarische) Zweedse balletjes. En hun ziplockbags zijn ook ideaal. Maar naast hun standaard collecties brengen zij ook mooie limited collecties uit. Zo ook de BOTANISK limited collectie. En dat is er toch een, die moest ik met jullie delen!

Duurzame materialen

Onlangs schreven we al over de duurzame woonaccessoires van Tutamanta. Steeds meer merken – groot en klein – kiezen voor een duurzamere optie. Zo ook IKEA. Met de BOTANISK Limited collectie komt dat meer dan goed naar voren. Op het eerste gezicht zie je vooral veel groen en natuurlijke materialen. Aardewerk potten, gevlochten manden, linnen, bananenvezel, jute.. Je creëert nu in een handomdraai jouw urban jungle in huis.

BOTANISK Ikea

Maar dat is niet het enige. Als je verder kijkt dan de sfeerfoto’s, zie je de mensen achter deze collectie. De handgemaakte (!) items worden namelijk gemaakt in onder andere India, Thailand, Jordanië en Roemenië. De BOTANISK collectie is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met zes sociale ondernemers in de bovengenoemde landen. Deze ondernemers willen namelijk meer werk creëren voor de mensen die dit het hardst nodig hebben, op de plekken waar dit het hardst nodig is.

BOTANISK Collectie IKEA

Met deze collectie hebben ze maar liefst 20.100 banen kunnen creëren. Hoe mooi is dat?! Ik help daar maar al te graag aan mee door de collectie aan te schaffen. Want hoe meer hiervan verkocht wordt, hoe meer mensen in ontwikkelingslanden kans hebben op een baan.

De collectie is vooral gefocust op het binnen tuinieren, zodat je het buiten groener kunt maken. Een tuiniertas, gereedschapsetui om op te hangen, rieten manden.. Dat is niet alleen een lust voor het oog (alleen maar tegels in de tuin is ook zo saai), maar het is ook nog goed voor de natuur! Bloemen trekken insecten aan, waardoor zij kunnen overleven en zij andere bloemen kunnen bestuiven, waardoor de natuur nog mooier wordt. Je ziet: er is geen enkel nadeel te herkennen. Dus, welke items zitten straks in jouw (online) winkelmandje?

Wil je meer weten over de sociale ondernemers achter deze nieuwe collectie? Via deze link lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *