fbpx
corona column
Overig

Corona Column: hoe de quarantaine er hier aantoe gaat

Door werkzaamheden kreeg onze gastblogger Justa het niet voor elkaar om haar twee wekelijkse column af te maken. Zij helpt ZZP’ers nu met het draaiend blijven houden van hun business. Lekker bezig! In plaats van haar column, leek het me nu wel leuk om zelf wat persoonlijks te delen. Daarom een column vanuit mij. Misschien is dit een van de velen?! Who knows. Laten we maar bij de eerste beginnen.

Elke dag hetzelfde

“Djeezus, wat staat de wereld op z’n kop he?!” is wat ik eigenlijk elke dag weer opnieuw denk. Hoe hard de mensen in vitale beroepen werken. En wij moeten ze steunen door – jawel – thuis te zitten. Gelukkig kan ik prima vanuit huis werken. iMac op de tafel, kopje thee erbij, muziekje aan. Zie je het al voor je?

Toch vind ik het allemaal lastig te bevatten. Ik kom bijna niet meer buiten (behalve voor een dagelijkse wandeling in de wijk – ik moet toch in beweging zien te blijven). En als het dan even bewolkt is, sla ik die wandeling ook weer over. Ik ga liever onder een dekentje op onze (hele mooie) bank liggen als mijn werkuren erop zitten. En dat dan al 3 weken achter elkaar..

Corona-moe, als ik dat zo mag zeggen

Wij supporten de zorgverleners door thuis te blijven. En daar werk ik meer dan graag aan mee. Samen knocken we Corona immers de wereld uit. Maar ik vind het wel steeds lastiger worden. Je blijft thuis in de hoop dat het aantal besmettingen niet weer is gestegen als je het journaal aanzet. En hoe het er nu écht aan toe gaat op de IC’s? Dat zie je niet echt.

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik word er een beetje Corona-moe van. Overal waar ik kijk, gaat het over het virus.”

Om de avonden goed te benutten ga ik – zoals elke Nederlander – eens een potje scrollen op sociale media. Ik open Facebook in de hoop wat leuke updates te zien. ‘Corona, corona, corona’. Oke, Instagram dan. “Ik heb het mentaal zwaar door de quarantaine, jij?”. Pinterest dan misschien? Zelfs daar zie ik templates met “5 tips tegen een dip dankzij Corona” voorbij komen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik word er een beetje Corona-moe van.. Overal waar ik kijk, gaat het over het virus. Het kan ook bijna niet anders, want het hele land zit in een (intelligente) lockdown. Maar is er nu echt niets anders wat we met elkaar kunnen delen?!

Hoe ik mezelf bezig blijf houden

In de eerste paar dagen van de quarantaine had ik nog genoeg boeken, woonmagazines en “VT Wonen, weer verliefd op je huis” afleveringen om de tijd te doden. Je raad het al, die had ik in de eerste vier dagen allemaal verslonden. Gelukkig kan ik thuis werken. Ik heb het wel te doen, met mensen die eigenlijk alleen nog maar thuis kunnen zitten en afwachten.

Juist voor jou heb ik een aantal tips. Want Corona-virus in het land of niet: het leven is een feestje, hang zelf die (oh-zo stijlvolle) slingers op!

Thuisblijf-tips

  1. Netflix heeft dus een toffe top-10 lijst gemaakt. Ik ben zelf inmiddels begonnen aan Selfmade (heel tof!) en ik zag gisteren dat er nieuwe afleveringen van Suits uit waren gekomen.
  2. Wil je juist weg van dat scherm? Ga wandelen. En dan bedoel ik niet een blokje om, maar echt een uur (of twee) wandelen. Ikzelf heb nog nooit zo weinig bewogen als in deze tijd. En zonder die beweging kunnen we na de quarantaine rollend naar ons werk..
  3. Boeken uitwisselen! Dat je niet langs kan bij je vrienden of familie, betekent niet dat je niet langs kan lopen. En als je dan toch langsloopt, kan je gelijk een paar toffe boeken in de bus doen. Of je spreekt af dat je de boeken bij de voordeur legt. Als zij dan ook weer wat voor jou neerleggen, heb je weer wat te doen! Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar als het met boodschappen lukt moet het ook met boeken (of andere items) lukken. Toch?
  4. Tijd voor een nieuwe hobby? Google gewoon eens! Ik ben dus weer helemaal verdwaald geraakt in de Kobo app van Bol.com, m’n stiefmoeder is verslaafd geraakt aan podcasts en hardlopen (uiteraard op 1,5 meter afstand van tegenliggers) en kennissen zijn allemaal toffe home workouts aan het bedenken.

Het column wil ik afsluiten met een ‘dank je’. Niet alleen naar het personeel in de zorg (jullie zijn kanjers), de politie (toppers), brandweermannen, vakkenvullers, kassa-medewerkers, vrijwilligers.. Maar ook aan alle moeders die zich ontpoppen als thuis-juf, alle mensen die doneren met mondkapjes, bloemen, geld.. We can do this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *