fbpx
Houten jaloezieen botanisch interieur
Woontrends

Een botanisch interieur in een handomdraai!

Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan het milieu. En dat zien we niet alleen maar terug in onze koelkast (hi lekkere vleesvervangers!), maar ook binnen de rest van ons interieur. Het botanische interieur is namelijk ontzettend populair geworden in de afgelopen jaren! Wij laten je zien hoe ook jij binnen een handomdraai een botanisch interieur kan creëren.

De juiste sfeer: offwhite

Bij het botanische interieur denken veel mensen aan een interieur met allerlei groentinten. Natuurlijk staat deze kleur centraal binnen deze woontrend centraal, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van planten en andere natuurlijke materialen. Maar een teveel aan groen kan al gauw neigen naar ‘stoer’ en dus meer lijken op een industrieel interieur dan een botanisch interieur. Om die verwarring te voorkomen, kan je voor kleuren als offwhite en creme kiezen. Deze kleuren ogen warm en hebben een natuurlijk ogend effect.

De kleur kan je verwerken op de muren, in de keuze qua meubels (houten meubels zijn heel hip) en vervolgens kan je kleuraccenten toevoegen door leuke accessoires toe te passen. Planten doen het heel goed, maar een dekentje, vloerkleed of kussens zijn ook erg tof om toe te passen.

Botanisch interieur

Puntjes op de ‘i’

Accessoires maken een ruimte echt compleet. Om echt voldoende warmte toe te voegen aan het interieur, kan je planten in stoere potten stoppen zoals je hierboven kan zien. En vintage elementen in het interieur doen het dan ook heel goed. Ga eens langs bij je opa en oma, de kringloop of kijk rond op Marktplaats. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag, door bijvoorbeeld iets te haken of breien.

Om de warmte extra te benadrukken, is zonlicht nooit verkeerd. Met mooie houten jaloezieën op maat in een mooie beitskleur creëer je niet alleen figuurlijk warmte (want; sfeer), maar ook echt letterlijk warmte. Jaloezieën werken isolerend, waardoor je minder warmte verliest via je ramen. Normaliter verlies je 20 tot 30% aan warmte via je ramen, maar met goede raamdecoratie hoef je daar niet meer bang voor te zijn.

Moodboard maken

We snappen het als je even de kluts kwijt bent. Je krijgt genoeg inspiratie binnen en je moet het nog maar eens zien toe te passen. Onze aanrader is om een moodboard op Pinterest te maken. Hier kan je niet alleen per woonstijl, maar ook per kamer foto’s op ‘pinnen’. Sta je in een woonwinkel te twijfelen over een bepaalde kleur stoel of vloerkleed? Dan kan je eenvoudig je moodboard raadplegen en weet je zeker dat je de juiste keuze gaat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *