fbpx
koel in huis zomer
Doe het zelf,  Interieur,  Woonkamer

3 tips van de redactie: zomerse temperaturen

De zomer staat nu écht voor de deur (en man, wat heeft dat lang geduurd). Maar zoals de Nederlandse zomer is er geen een. Nederlandse zomer = benauwd a.k.a. we duiken met z’n allen naar binnen. Maar zelfs daar kunnen de temperaturen hoog oplopen. Daarom heeft onze redactie een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Sluit de raamdecoratie – binnen én buiten

Raamdecoratie is echt een must, zeker als het zomer is. Door je raamdecoratie te sluiten, kan het zonlicht je woon- of slaapkamer minder goed opwarmen. Het oogt misschien niet heel gezellig, maar het is echt een aanrader om de temperaturen in huis laag te houden. En heb je daarnaast ook nog zonneschermen, een parasol, screens of een lamellendak (heel populair in België)? Ook die kan je zeker weten gebruiken om extra lagen te creëren waar het zonlicht zich doorheen moet vechten.

2. Airco + bevroren fles water = perfecte match

Laat me raden, jij hebt óf tijdens de vorige “zomerweek” een airco aangeschaft óf je bent van plan er nu eentje aan te schaffen. Groot gelijk heb je, want een airco is perfect om de lucht binnen te koelen. Maar maak jij er wel optimaal gebruik van? Door een bevroren fles water voor de airco te zetten, wordt de lucht nog eens extra afgekoeld. En dat kost je dus helemaal niets!

>> Mocht je geen grote vriezer hebben, dan kan je ook een paar kleine flesjes water laten bevriezen en die gebruiken. Nog een tip: span een natte thee- of handdoek voor de airco, dat werkt ook heel goed! Moet je natuurlijk wel ruimte hebben om zo iets te kunnen spannen.

3. ‘s Ochtends en ‘s avonds luchten

Dat het met het warme weer lastig is om het binnen koel te houden, is wat het is. Maak daarom gebruik van de momenten waarop het minder warm is. ‘s Ochtends en ‘s avonds! Door de ramen en deuren open te zetten, kan de opgewarmde lucht van de nacht of middag ervoor plaats maken voor nieuwe, frisse lucht (en zuurstof!). Zorg er wel voor dat je deurstoppers heeft, zodat de deuren niet kunnen dichtklappen. Scheelt je gelijk weer een ruzie met je buren, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *