fbpx
ontspullen tips
Doe het zelf,  Overig

3 tips van de redactie: Ontspullen

We gaan er niet omheen draaien: Nederlanders zijn olympisch kampioen in het bewaren van spullen. Maar heb je al die spullen ook echt nodig? Dat is natuurlijk maar de vraag. We huren garageboxen, onze zolders staan bomvol spullen en ook de garage is door de overvloed aan spullen ook niet meer waar de garage in de eerste instantie voor bedoeld was. De redactie geeft je drie handige tips om te ontspullen.

1. Marie Kondo op Netflix

Mocht je de serie van Marie Kondo nog niet hebben gezien: kijk ‘m! Het is echt een aanrader. In de serie zie je hoe mensen zoals jij en ik te kampen hebben met teveel spullen. Marie Kondo, opruimgoeroe, laat je zien hoe je onderscheid maakt tussen spullen die je écht nodig hebt en spullen die alleen maar een bepaalde leegte in huis invullen.

Wees niet te enthousiast en denk ook zeker niet dat je haar methode binnen een dag kan toepassen. Als je door al je spullen heen wil gaan, heb je minstens twee of drie dagen nodig (of meer, afhankelijk van hoeveel spullen je hebt natuurlijk).

2. Een potje voor leuke uitjes

We zijn allemaal wel eens naar de Action gegaan uit verveling en komen dan terug met allerlei spullen die we niet nodig hebben. Niet naar de Action gaan is al een deel van de oplossing, maar de verleiding tegengaan is het tweede deel ervan. Ga gewoon naar de Action, Xenos, Big Bazaar of andere winkel waar je goedkoop accessoires of dergelijke kan scoren en probeer eens met niets weer naar buiten te lopen – met niets bedoelen we natuurlijk niet een lege portemonnee ;).

Kijk ook naar spullen die je snel zou pakken en wat je daarvoor kwijt zou zijn. Maak een digitaal potje in de app van je bank of zet een pot neer in de keuken of slaapkamer. Telkens als je de verleiding hebt kunnen weerstaan, stop je wat geld in de pot. Je zal merken dat die pot sneller vol is dan je zou hopen. Van het geld wat je bespaard kan je een dagje naar de sauna, een avondje naar de bios of een hapje eten buiten de deur. Klinkt dat niet fijn?!

3. Lees of luister over minimalisme

Open YouTube en je wordt overspoeld met video’s over van alles en nog wat. Letterlijk een bron van creativiteit waar een hoop te leren valt. Iets wat veelbesproken is op YouTube, is het minimalisme. Veel mensen delen hun ervaringen, geven handige tips en tricks over hoe jij op je eigen manier (heel belangrijk) minimalisme toe kan passen. Matt D’Avella is een groot favoriet op onze redactie. Maar The Minimalists zijn ook echt aan te raden. Hun documentaire op Netflix is ook iets waar je vast een hoop uit kan halen. Oh, en allen hebben een eigen podcast. Leuk om tijdens de eeuwige files wat bij te leren of te luisteren tijdens een wandeling of tijdens een work-out.

Succes met ontspullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *