fbpx
kleine slaapkamer inrichten
Slaapkamer

3 tips om een kleine slaapkamer in te richten!

Als je op Pinterest en Instagram kijkt, lijkt iedereen een gi-gan-tische slaapkamer te hebben. En de slaapkamers in films en series doen daar ook niet bepaald onder aan. Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met zo’n ruime slaapkamer. Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer komen dan als geroepen!

1. Strategisch inrichten

Goh, dat is nogal een inkoppertje, ‘strategisch inrichten’. Maar hoe vaak mensen hier de fout mee in gaan.. Ze willen een bed, een kledingkast, een nachtkastje (of twee), een spiegel en dan het liefst nog een andere kast in één ruimte plaatsen. Ik begrijp dat je alleen een bed en een kast in je slaapkamer best saai kan vinden.

Wil je echt je nachtkastjes, bed, spiegel en kledingkast in je slaapkamer zetten? Werk dan in de breedte, in plaats van verschillende kleine of smalle dingen te kiezen. Smalle, lange deuren van een kast zorgen er bijvoorbeeld voor dat een ruimte hoger oogt, maar je wil ‘m eigenlijk juist breder laten lijken. Ga in plaats van kastdeuren van 50 centimeter breed eens voor de 75 centimeter brede variant. Hieronder zie je goed wat ik bedoel. Kleine moeite, groot verschil.

Zwart wit interieur kleine ruimte

2. Optimaal gebruik maken van de ruimte

Je hebt van die kamers waar je echt alleen een bed en een kast in kan zetten. En vaak zijn zelfs de kledingkasten dan al te groot. Wat je kan doen, is een hoekkast op maat laten maken, zodat je toch optimaal gebruik maakt van die altijd vervelende hoeken. Met een rechttoe-rechtaan kast kan je namelijk niet tot in de hoeken werken en maak je dus niet bepaald optimaal gebruik van de ruimte. Of je koopt een bed waarbij je de lattenbodem omhoog kan halen, waardoor er onder je bed een hoop ruimte ontstaat. Handig voor je ruime schoenencollectie, je zomerkleding, fotoboeken of koffers (waar je vervolgens weer spullen in kan doen).

3. Houdt de vloer vrij

Mocht jij (of je zoon of dochter) op kamers wonen, dan weet je dat het echt een uitdaging is om je kamer goed in te richten. Of als je een huurwoning in Amsterdam koopt, waarbij je honderden euro’s per maand voor een kleine 60m2 betaald: ruim is het niet. Een derde en laatste tip is om niets op de vloer te zetten. Denk aan wandplanken of een kledingrek aan de wand. Hiermee kan je wel al je spullen kwijt, maar oogt het minder ‘zwaar’. Zo is de vloer vrij en oogt je slaapkamer dus direct optisch groter. Je bed mag trouwens wel gewoon op de vloer staan, maar een hangmat is ook tof. Een beetje a-la Expeditie Robinson!

Foto: Slaapkamerweb

Demi

Ik kan ontzettend blij worden van een mooi interieur. Scandinavisch, industrieel of bohemian? Ik houd ervan! En met leuke accessoires kan je je huis echt persoonlijk maken, zodat een huis echt als thuis aanvoelt.

2 Reacties

  • Avatar

    Maja Haaning

    Speel met lichtjes en kaarsjes om de boel gezelliger te maken. We begrijpen dat je geen ongelimiteerd budget hebt om je kamer in te richten, maar met simpele middelen als kerstlichtjes, kleine (tafel)lampen of kaarsen kun je een behoorlijk eind verder komen. 5. Planken aan de muur Hoewel dit erg logisch klinkt, moeten we ze niet onderschatten. Enkele planken boven je bed of boven je tafel bieden toch extra opbergruimte zonder massaal plek in te nemen in je kamer. Het ziet er ook nog eens heel leuk uit wanneer je boeken afwisselt met vaasjes, planten of andere spullen. Daarnaast is het natuurlijk een voordelig alternatief voor een boekenkast!

  • Avatar

    Marie de Jonge

    Een strategische inrichting is een must voor de slaapkamer. Wij willen een nieuw bed kopen en daarnaast de rest van onze slaapkamer een nieuwe indeling geven. Ik ben al op zoek naar inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *